Results 1 to 6 of 6

Thread: System was shut down abnormally...

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16

    Default System was shut down abnormally...

    Anyone else getting this error while trying to rebuild a raid 5? Unit has rebooted 3 times and I'm only at 13%.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16

    Default

    Apr 27 18:38:50 INFO System is starting to work.
    Apr 27 18:38:50 INFO System was shut down abnormally.
    Apr 27 18:38:50 WARNING Rebuild on array 1 resumed
    Apr 27 17:53:58 WARNING Rebuild on array 1 10%
    Apr 27 16:11:37 INFO System is starting to work.
    Apr 27 16:11:37 INFO System was shut down abnormally.
    Apr 27 16:11:37 WARNING Rebuild on array 1 resumed
    Apr 27 15:24:24 WARNING ESATA backup failed!
    Apr 27 14:54:41 WARNING Rebuild on array 1 started
    Apr 27 14:54:40 WARNING Disk 2 plugged in
    Apr 27 14:52:47 WARNING RAID status: "CRITICAL". The S4 (nas) volume "/VOLUME1" is not functioning correctly.
    Apr 27 14:52:22 WARNING Disk 2 unplugged
    Apr 27 14:52:22 WARNING BSL update on disk 2 at LBA 0855a646c
    Apr 27 14:52:22 WARNING Task 20 disk error on disk 2 at LBA 0x0855a646c (Length 0x1) with status 80
    Apr 27 14:52:22 WARNING Task 20 timeout on disk 2 at LBA 0x0855a646c (Length 0x1)
    Apr 27 14:52:22 WARNING Task 20 timeout on disk 2 at LBA 0x0855a646b (Length 0x15)
    Apr 27 14:52:17 WARNING BSL log disk 2 at LBA 0x0855a646b cleared
    Apr 27 14:52:12 WARNING BSL update on disk 2 at LBA 0855a646b
    Apr 27 14:52:12 WARNING Task 20 disk error on disk 2 at LBA 0x0855a646b (Length 0x1) with status 80
    Apr 27 14:52:12 WARNING Task 20 timeout on disk 2 at LBA 0x0855a646b (Length 0x1)

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    NYC, NY
    Posts
    90

    Default

    Looks like you have a bad disk 2, i had a similar issue when trying to build a raid 1 with two 1 TB drives which had a similar reboot issue because my disk 2 was bad

    It will eventually finish building, but it wont be stable and your Javelin will just continue to reboot

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16

    Default

    I replaced the disk. I'm also trying to sync with an esata disk. After I stopped trying to sync the rebuild finished without a hitch. When I tried syncing after the rebuild it rebooted again.

    I switched the interface to usb and I'll see if that causes the reboot as well.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16

    Default

    Within 5 minutes it rebooted as well. I'll have to check the usb/esata drive.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3

    Default

    Yes, me and I lost a lot of files.
    I had 4 disks in a RAID 10 configuration. All of a sudden it shows the volume as offline and disks 2,3,& 4 are no longer a part of the raid volume.
    All disks were brand new. The whole thing isn't even a year old.
    All disks seem fine.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •