Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42

Thread: forget the root password

  1. #21
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    15

    Default

    Yes, this will work great!

    Quote Originally Posted by aasoror View Post
    so this would work ?


  2. #22
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    210

    Default

    Quote Originally Posted by kermit View Post
    Yes, this will work great!
    Does it require extra power or does it take it from USB ?

  3. #23
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    4,905

    Default

    Quote Originally Posted by kermit View Post
    Yes, this will work great!
    Thanks for the reply, I more inclined towards this one as its considerably cheaper.


    Quote Originally Posted by tskitishvili View Post
    Does it require extra power or does it take it from USB ?
    According to the manual here (for the one I quoted from your post)
    When using DB-UC001-A separately, if the device connected to DB-UC001-A can provide 5VDC power from mini USB port, it can work well. If not, it will not work. You should supply 5VDC from connectors to DB-UC001-A. If the device can supply 5VDC for DV-UC001-A, please don't supply 5VDC in addition.

  4. #24
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    210

    Default

    Quote Originally Posted by aasoror View Post
    According to the manual here (for the one I quoted from your post)
    Thank you. It seems I was wrong that it can be connected to PC serial port. It just offers two types of serial connectors.

  5. #25
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    4,905

    Default

    Quote Originally Posted by tskitishvili View Post
    Thank you. It seems I was wrong that it can be connected to PC serial port. It just offers two types of serial connectors.
    No problem, seemed the supplied mini-usb cable will be used to provide power to the board (separately from the USB data port).

    Now I just need to figure what kind of cable to be used to connect this board to the PBO serial ports pins.

  6. #26

    Default

    Quote Originally Posted by kermit View Post
    use uart to fix the passwd question.
    cd /usr/local/etc/
    vi passwd
    The first line should be:
    root:x:0:0:root::/bin/sh

    just delete the "x"

    Then you can login in.

    Maybe because I dont install the sata driver, there are a lot of "watchdog test pid 205, threshold: 50" message on hypertermial , I need print the screen for reference after I enter the vi passwd cmd.
    /usr/bin/stopall
    stops the DvdPlayer application and its watchdog application,
    now you can see what your typing.

  7. #27
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    638

    Default

    Quote Originally Posted by kermit View Post
    You need a rs-232 chip to convert serial port electronic signal to TTL signal, You only need 2 signals TX and RX to connect with PBO.
    I use 9pins cables connect to my little uart board, this board has a rs232 chip to convert the singal level. From this board I connect it with PBO with 3 signals, TX,RX and GND. For the uart board need independ +5V DC power supply.
    kermit-

    can you supply photos of your setup, and/or names/numbers of the products/cables you used in connecting to the PBO?

    thanks,
    wigout

  8. #28
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    638

    Default

    Quote Originally Posted by aasoror View Post
    Now I just need to figure what kind of cable to be used to connect this board to the PBO serial ports pins.
    An old audio cable that have been used on cd/dvd drives installed in pc's are a perfect fit for the UART port on ASUS O!Play and supposed to be perfect for the pbo.

    like those pictured here on ebay:
    http://cgi.ebay.com/Lot-of-3-CD-DVD-...item439b92aae7

    Or here:



    http://www.logicsupply.com/products/cd_audio

  9. #29
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    4,905

    Default

    Quote Originally Posted by wigout View Post
    An old audio cable that have been used on cd/dvd drives installed in pc's are a perfect fit for the UART port on ASUS O!Play and supposed to be perfect for the pbo.

    like those pictured here on ebay:
    http://cgi.ebay.com/Lot-of-3-CD-DVD-...item439b92aae7

    Or here:



    http://www.logicsupply.com/products/cd_audio
    Here is what I got ..

  10. #30
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    638

    Default

    aasoror-

    Those cables look cheap (in the YEAH, CHEAP! sense of the word) and very useful for the project at hand. Good find.

    Have you actually used hyperterminal over UART? Aside from the cables, what equipment did you finally go with? Got any pictures of the setup? Or can you provide a walkthrough of connecting to the pbo this way?

    -wigout

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •